kinderen / jongeren

volwassenen

patrick krop haiku educatie onderwijs gedichten
schrijfcursus haiku workshop taaltuin patrick krop

Door de vaste regels van Haiku is deze vorm een goede houvast voor kinderen en jongeren om kennis te maken met poëzie. Het is een mooie manier om precies dat te zeggen wat je wilt, binnen het juiste aantal lettergrepen. Via Haiku leren ze voelen wat poëzie is.

Voor volwassenen biedt de Natuurlijke TaalTuin meerdere workshops of ontmoetingssessies aan. Leer anders te kijken door het onopgemerkte te zien. Leer te zien welke poëzie de natuur je geeft.  Combineer de natuur met het punt waar jij nu staat door het componeren van taalfoto's. Een kiekje in taal, die jou eraan herinnert waar je staat en waar je naartoe wilt.

Kinderen zijn nog puur en zitten vol pure verwondering. Hierdoor wordt Haiku vaak door kinderen beter begrepen dan door volwassenen. Door in groepjes samen woorden te zoeken leren ze elkaars gedachten te begrijpen en werken ze samen aan het schrijven en lezen van poëzie. Onze Haikudichters helpen de groepjes en begeleiden bij het onder woorden brengen van dat wat kinderen willen zeggen. Samen poëzie maken en zo de taalvaardigheid vergroten.

De haikuworkshops voor kinderen en jongeren kunnen op school worden gegeven, maar ook bij ons in De Natuurlijke TaalTuin is een mogelijkheid. Neem via mail vrijblijvend contact op als je meer wilt weten over onze mogelijkheden. 

Het schrijven van haiku is voor iedereen mogelijk. Zelfs voor wie geen schrijfervaring heeft kan haiku een boeiende vorm van spelen met taal worden.

In De Natuurlijke TaalTuin beschikken we over meerdere ruimtes om zowel individueel als in kleine groepjes aan haiku te doen. Binnen en buiten. In de tuin staan schrijfhutten om in alle rust de indrukken te verwoorden, maar dit kan natuurlijk ook tussen de kippen of in één van onze hangmatten.

Geniet samen van de natuur en de rustige omgeving en draag je Haiku's voor rond het kampvuur. Mail ons voor meer informatie of om een workshop voor jouw gezin, vrienden of collega's in te plannen.

Neem vrijblijvend contact op en stuur ons je bericht: