Haiku: De dichtvorm van het volk. Je hoeft dus geen taalgevoel te hebben. Liever niet zelfs! Kijken kunnen we allemaal.

Voor iedereen geldt dat er momenten kunnen komen waarop dingen anders gaan dan was voorzien. Praten helpt dan om problemen te overzien. De Haiku geeft je de mogelijkheid woorden te geven aan je situatie of aan daar waar je naartoe wilt. Hij leert je anders naar je probleem of doel te kijken.

Praten helpt. Dat weet jij ook, maar soms is er niemand om mee te praten en blijf je zitten met moeilijke vragen of problemen. De coaches van De Natuurlijke TaalTuin nemen je mee naar buiten of gaan met je zitten in één van onze ruimtes om naar je te luisteren. Tevens maken zij gebruik van een bewezen coachingsmodel waarmee je inzicht krijgt in jezelf en anderen. De Haiku verwoordt de inzichten.

 

De dingen benoemen is niet altijd even makkelijk, maar daar zijn onze dichters voor: poëzie legt de vinger op de zere plek en benoemt haarscherp waar je al een hele tijd mee rondloopt. De haiku doet dat op een heel eenvoudige manier in 5-7-5 regels.

Dat je in de natuur vaak makkelijker tot rust en tot jezelf komt, is een feit. Onze coaches nemen je daarom mee naar buiten. Al wandelend (al dan niet op blote voeten) wijst de natuur je in een richting. De Haiku geeft hierin houvast en focus. 

Bij De Natuurlijke TaalTuin kun je terecht voor persoonlijke begeleiding omtrent mentale problemen, rouw en/of carrièrekeuzes. 

geplukte bloemen

uit het gras van de lente

in een kinderhand

een kind gooit een steen

en laat wolken bewegen

in wiegend water

onkruid nestelt zich

in de voegen op de straat

bloemen in de berm

Neem vrijblijvend contact op en stuur ons je bericht: