Natuurdompelen

Schrijfhut

Maanviering

In Japan kennen ze het Shinrin Yoku, het nemen van een bosbad. Hierbij worden alle zintuigen gestimuleerd en bosbaden is een weldaad voor mensen. Het is een wetenschappelijk bewezen manier om meer terug te komen in wie je bent. Je dompelt je letterlijk in de werking van stoffen die in de natuur voorkomen.

Je stressniveau en hartslag verlagen, je bloeddruk daalt en je immuunsysteem krijgt een boost.

Samen met onze natuurcoach trek je door de natuur die de mooie provincie Groningen te bieden heeft en laat hij je focussen op de allerkleinste details om je zintuigen te prikkelen.

Bij terugkomst op onze buitenplaats heb je voldoende energie en ervaringen om woorden te geven aan de poëzie die je tijdens de wandeling hebt mogen zien. 

Vanaf 4 personen kun je samen een natuurdompeling boeken. 

De Schrijfhut is een plek in de tuin waar het schrijven van haiku’s kan worden ‘beoefend’. In complete rust onderuitgezakt voor of in je eigen schrijfhut, onder het genot van vogelgeluiden of rustige muziek. Leer bepaalde aspecten van de haiku (beter) onder de knie te krijgen, met indien gewenst een (groeps)evaluatie van de gemaakte haiku’s achteraf rondom het grote kampvuur.

Dat kan zowel één dag zijn of een heel weekend. De buitenplaats biedt de mogelijkheid te overnachten.

Haiku is een op zich heel toegankelijke vorm van creatief schrijven. Daarom is haiku schrijven ook aantrekkelijk als een dagactiviteit om met een bedrijfsteam te beoefenen. Om elkaar via schrijven beter te leren kennen of om samen de bedrijfsuitdagingen aan te gaan.

Twee keer per jaar houden we in De Natuurlijke TaalTuin een maanviering. Het is een Japanse traditie om naar de mooie maan te kijken, terwijl men ook haiku’s leest of ernaar luistert. Een magische gebeurtenis, waar je stil en vooral heel rustig van wordt. Laat los wat geweest is en behoud het goede.

Haiku en een maanviering is een mooie combinatie. De bijzondere sfeer die er heerst leent zich goed om naar poëzie te luisteren en om voor te dragen.

haiku maanviering ontmoetingscentrum